Episode 005: Er vi alene?

Nils og Eirik er i det filosofiske hjørnet i dagens romkapsel, og forsøker å finne ut hvorfor er det så stille der ute. I over 50 år har astronomer lett etter signaler fra andre sivilisasjoner, uten å høre noe. Romsonder finner ingen tegn til liv på andre planeter, og det er ikke funnet spor etter besøk fra aliens i tidligere tider. Dette kalles for Fermi-paradokset, og vi snakker om de mest populære forklaringene på at ingen vil snakke med oss. Er vi alene i universet, er vi kanskje for primitive for å bli med i det gode selskapet eller – hutre, hutre – finnes det noe stort og farlig der ute som gjør at alle de andre sitter musestille?

Hør episoden på Spotify

Voyager-sondene hadde med seg plater med budskap til eventuelle romvesener som finner dem der ute

En god gjennomgang av Fermi-paradokset fra Kurzgezagt

2 thoughts on “Episode 005: Er vi alene?”

  1. Takk!

    Det var herlig å høre på dette sist onsdag da jeg tok en runde ganske så alene i det nedlagte Huken pukkverk på Ammerud. Perfekte omgivelser for slike tanker!

    –R.

    PS: Fra Tommy & Tigern’n kommer det muligens beste svaret på Fermis paradoks: «Sometimes I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *