Episode 006: Klart vi dro til Månen!

Dette er episoden Nils og Eirik helst ville ha sluppet å lage. Men så er det altså sånn at millioner av mennesker der ute tror at NASA aldri sendte mennesker til Månen. At NASA filmet det hele i et studio på Jorda fordi de ikke klarte å få måneraketten ferdig i tide til å nå president Kennedys tidsfrist i 1969. I denne episoden snakker vi om hvordan hele månekonspirasjonsteorien oppsto og forklarer hvorfor den er så rav, ruskende gal.

Dette er episoden du må høre før ditt neste familieselskap med den påståelige onkelen som har hengt for mye på YouTube.

En god video om månekonspi-historien

Wikipedia har en god gjennomgang av påstander om juks på Månen, og tilbakevisning av dem

2 thoughts on “Episode 006: Klart vi dro til Månen!”

  1. Hei

    Likte godt denne episoden. Dere hadde med de viktigste poengene mot månelandingskonspirasjonen, men glemte å legge vekt på én ting.

    Konspirasjonsteoretikerne sier alltid månelandingEN i entall. Mange unge mennesker vet ikke en gang at det var SEKS månelandinger. (Og et par reiser RUNDT månen i tillegg).

    Så etter å ha klart å lure hele verden med en fake månelanding velger de å gjøre det IGJEN? og IGJEN? og IGJEN? og IGJEN? og IGJEN? Og hver gang risikere å bli tatt med buksa nede foran hele verden? Da snakker vi om en sammensvergelse av ENDA mer absurde dimensjoner, orkestrert av idioter.

    Jeg lagde en illustrert historie om dette for et par år siden som skulle være begynnelsen på en hel serie lignende illustrerte skeptiker-historier, men travle arbeidsdager har gjort at det bare har blitt med denne ene. Den ligger fremdeles her: https://www.tales-of-the-explained.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *