Episode 007: Epic Space Movie Battle!

Romfart og film er som pepper og salt. Helan og Halvan. Snipp og – ja, du vet. Filmer lagt til verdensrommet er populære og viktige for alle ekte romnerder, så selvsagt måtte vi ha en sending om det. Med i romkapselen har vi nok en gang Marianne Vinje Tantillo fra Norsk Romsenter, som i likhet med Nils Johan og Eirik presenterer sin topp 5-liste.

Hvilke filmer mener vi er best og hvorfor er de det? Hva gjør en romfilm riktig dårlig? Og hva var årsaken til at “The Martian” med Matt “Jason Bourne” Damon dukker opp på alles lister? Romkapsel har svaret, som alltid!

Mariannes liste:
1 The Right Stuff
2 Moon
3 Contact
4 The Martian
5 Europa Report

Nils’ liste:
1 Event Horizon
2 The Martian
3 Aliens
4 Mission to Mars
5 2010 – The year we make contact

Eiriks liste:
1 2001 – A Space Odyssey
2 The Martian
3 Serenity
4 Alien
5 Galaxy Quest

4 thoughts on “Episode 007: Epic Space Movie Battle!”

  1. Takk for kanon pod 🙂 Ved første øyekast på tittelen trodde jeg dere skulle snakke om space BATTLES i film, og hvordan de i varierende grad tar hensyn til romfysikken (smell og eksplosjoner, hmmm). Stikkord: Babylon 5, The Expanse og sikkert tusen andre. Noe å tenke på for en annen episode 🙂

    1. Serenity får en litt feil forklaring i podcasten synes jeg. Filmen er fantastisk, men for å få en god forklaring på bakgrunnshistorikken i Serenity, så er det lurt å se serien Firefly. Den gikk bare i 1 sesong, og Serenity er avslutningen på serien. Filmen ble til da serien ble tatt av lufta og fansen krevde at produksjonsselskapet lagde en verdig avslutning av serien, dette resulterte i Serenity. Jeg skal ikke gå inn i handlingen, men anbefaler heller folk å se Firefly (14 episoder) før man ser Serenity.

      1. Godt poeng. Vi glemte kanskje å nevne serien? Vi har alle sett Firefly og digger den, tenker det egentlig bare viser at det trengs en TV-spesial! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *