Episode 015: Nils og Eiriks nær astronaut-opplevelse

Gaute Einevoll, hjerneforsker og fysiker ved Norsk Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (puh!) på Ås, er den i Norge som er kommet nærmest å bli sendt opp i rommet av NASA. Vi snakker med Gaute om hva som gjorde at han søkte på astronautjobben på 1990-tallet, og hva slags tester han måtte gjennom for å bli godkjent.

Hvordan oppleves det å utsettes for mange ganger tyngdekraften og spinne rundt i spykarusellen, og – ikke minst – hvordan føltes det å bli slått på målstreken av svensken (Christer Fuglesang)?

2 thoughts on “Episode 015: Nils og Eiriks nær astronaut-opplevelse”

 1. Hei.
  Jeg hører med stor glede og iver på alle episodene deres.
  Men jeg har en dårlig nyhet (knapt noen nyhet lenger) å komme med: Nils Johans bestevenn i Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev er ikke lenger president, og hovedstaden heter ikke lenger Astana. Men alt er ikke bare trist. Hovedstaden har nemlig byttet navn til Nur-Sultan.
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kazakhstan

  Vennlig hilsen
  Erik

 2. Hei Erik, takk for tips! En annen lytter (vi har de beste lytterne!) har allerede påpekt dette. Så i nær fremtid vil du høre en podcast der en helt annen herremann enn hin klamfingrede Nursultan tar oss imot på bakken. Og så håper vi alle på at SpaceX og Boeing kan få ut sine respektive fingre, slik at vi kan erstatte landingen i et sentralasiatisk kleptokrati med Trumps USA. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *