Episode 33: Sannheten er der ute: Vi snakker UFO med Bjørn Henning Ødegaard

Igjen meldes det om hemmelige militære UFO-programmer og funn av “utenomjordisk materiale” i USA. Som vanlig er Pentagon tause når journalistene spør, og konspirasjonsteoriene blomstrer. Vi har invitert Bjørn Henning Ødegaard fra Konspirasjonspodden i studio, fordi ingen er bedre til å forklare hva som nå skjer. Hvorfor har hemmelighold vært normen siden 1947 og hva er det egentlig myndighetene skjuler for oss denne gangen?

Shownotes

Konspirasjonspodden fins i din podkast-app, eller for direkte avspilling her

Wikipedia om Majestic 12

Wikipedia om Project Blue Book

Wikipedia om Condon-rapporten

New York Times-artikkelen om det hemmelige UFO-programmet (inneholder også lenke til videoene som omtales)

New York Times-journalistene svarer på kritikken de fikk for å omtale UFOer

Phil Plaitt (“Bad Astronomer”) er ikke overbevist om at filmene er så interessante

To velrennomerte forskere tar til orde for å ta UFO/UAP på alvor i Scientific American

VIDEOOPPTAK av samtalen

2 thoughts on “Episode 33: Sannheten er der ute: Vi snakker UFO med Bjørn Henning Ødegaard”

  1. Hei
    Veldig bra podcast Romkapsel, jeg hører på den. Angående denne episode 32 om UFO, jeg er også veldig nysgjerrig på dette fenomenet men savner å så overbevisende materiale. Jeg er åpen for tolkninger, det er ikke alt vi mennesker har kartlagt om tilværelsen/kosmos. Vi må kanskje begynne å tenke på at vi befinner oss i ett med kosmos også. Vi snakker som om universet er noe annet, vi er jo en del av universet. Hvis vi på denne planeten er det eneste tilfellet av intelligent liv så er det helt sensasjonelt, det vil stride mot vitenskapen. Det skal jo være masse liv der ute, mange muligheter. Angående disse videoene som kommer fra Pentagon. En journalist henvendte seg til Pentagon for å høre om det var mer. Den ansatte i Pentagon kunne bekrefte at det er en video til som ikke er offentliggjort, videre ble det bekreftet at denne filmen er av bedre kvalitet. Den har høyere oppløsning og viser flere detaljer. Men det ble ikke forklart hvorfor den fortsatt er hemmelig.

    1. Hei, takk for at du lytter! Interessant med det siste du forteller, det bekrefter den samme gamle historien vi har hatt omtrent siden krigens dager: Det er alltid noen i Pentagon som er villige til å fortelle at de “har noe mer”, men de vil ikke stå fram med fullt navn og dette “noe” blir ikke vist fram så vi får bekreftet historien. Er det rart det oppstår konspirasjonsteorier?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *