Romkapsel 028: Vi følger oppskytningen av Perseverance og snakker om Mars

I løpet av noen korte sommerdager ble det skutt opp tre romsonder til Mars, og vi benytter NASAs oppskytning til å snakke om alle tre og hvorfor de skytes opp akkurat nå. Selv om sondene til De Forente Arabiske Emirater og Kina er spennende, er robotbilen Perseverance kongen på Mars-haugen. Den er en oppgradert versjon av Curiosity, utstyrt med oksygenfabrikk, den første interplanetariske dronen og en norskprodusert bakkeradar. For å nevne noe.

2 thoughts on “Romkapsel 028: Vi følger oppskytningen av Perseverance og snakker om Mars”

 1. Hei !

  Blitt stor tilhenger av podcasten deres etter å faktisk bli bevisst på den i konspirasjonspodden.

  Jeg har et spørsmål vedr navigasjon til/på mars. Du sier Eirik, at det er som å fly og navigere dit i 1920 årene pga manglende GPS og liknende.

  Mitt spørsmål er da:

  Er det ikke mulig å sende opp et par satellitter rundt mars med faste egne holdepunkter som lager et nettverk og faste punkter for kommende romskip til Mars? Vil ikke dette være kostnadsbesparende også?

  Takk igjen for en fin podcast for oss idioter som drømmer oss bort 😊

  1. Har svart på Facebook, men kortsvar: Takk for at du hører på oss, det setter vi stor pris på! Og ja, navigasjonssatellitter er en veldig god idé som man helt sikkert kommer til å sette ut i livet når det er flere mennesker der. Men som alltid i romfarten er det et kostnadsspørsmål…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *